Superstjärnans poängfest i premiären

Nikita Kutjerov vann NHL:s poängliga förra säsongen med 144 poäng på 81 matcher.
I natt inledde han den nya NHL-säsongen med att göra fyra poäng, varav ett hattrick, i Tampa Bays 4–1-seger mot Carolina.

Nikita Kutjerov levererade fyra poäng i Tampa Bays premiärseger. Foto: James Guillory/USA TODAY Sports/Bildbyrån

Tampa Bay Lightning lyckades vända ett 0–1-underläge till en 4–1-seger i lagets premiärmatch mot Carolina Hurricanes. Detta efter att Brayden Point ordnat kvitteringsmålet i den andra perioden, innan Nikita Kutjerov klev in i matchbilden på allvar och slog till med ett hattrick i den tredje perioden.

Kutjerov prickade in 2–1-målet i powerplay, då han framspelad av Victor Hedman kunde direktskjuta in ledningsmålet bakom Frederik Andersen. När Hurricanes sedan jagade en kvittering i slutskedet av matchen passade superstjärnan att både göra 3–1 och 4–1, vilket innebar att han noterades för ett naturligt hattrick i den tredje perioden.

Tre poäng av Hedman

Tack vare poängen i segermatchen klättrar Kutjerov (877 poäng) förbi Lightning-ikonen Vincent Lecavalier (874 poäng) på listan över klubbens poängbästa spelare genom tiderna. Nu ligger bara Steven Stamkos (1 137 poäng) och Martin St. Louis (953) före Kutjerov när det kommer till antal poäng i Lightnings färger.

Det var inte bara Kutjerov som hade en produktiv premiärmatch. Även Victor Hedman skrev in sig i poängprotokollet vid flera tillfällen i 4–1-segern, då han noterades för tre passningspoäng i matchen.

– Vi har några speciella spelare i laget i powerplay, så det var kul att se dem kliva ut där och leverera. Vi gjorde inget mål i fem-mot-fem, så vi behövde vårt powerplay för att vinna, säger tränaren Jon Cooper till NHL.com.

Carolina Hurricanes – Tampa Bay Lightning 1–4 (1–0, 0–1, 0–3)
Carolina: Jordan Staal (1).