Stabil seger för Mora – som nollade Västerås

Mora vann på bortaplan mot Västerås i Hockeyallsvenskan. Den målsnåla matchen med en klar seger för Mora, 0-3 (0-0, 0-1, 0-2).

Segern var Moras fjärde på de senaste fem matcherna.

Första perioden blev mållös. Det var först 12.07 in i andra perioden som Mora tog ledningen genom Ture Linden assisterad av Petter Vesterheim och Ludvig Levinsson.

Även i tredje perioden var det Mora som var vassast och gick från 0-1 till 0-3 genom två snabba mål tidigt i perioden av Gustav Olhaver och Johan Persson och avgjorde matchen.

Moras nya tabellposition är tredje plats, medan Västerås är på nionde plats. Mora var på 13:e plats i tabellen för 15 dagar sedan, men har fått ett lyft.

Västerås möter Bik Karlskoga i nästa match hemma onsdag 16 oktober 19.00. Mora möter samma dag Björklöven borta.