Frustrationen i BIK: “Onödigt – vi för spelet”

Med två raka förluster tog BIK Karlskoga emot Södertälje under fredagen.
60 minuter senare stod laget återigen med huvudena hängandes – trots stort övertag i skotten.
–  Vi skapar mycket lägen, men pucken vill inte in, säger Eskild Bakke Olsen till TV4 under 1–3-förlusten.

Tuohimaa och Bakke Olsen. Foto: Bildbyrån (montage).

BIK Karlskoga satt lugnt i båten under sommaren. En stor del av den trupp som imponerande stort under avslutningen av 23/24 var kvar och självförtroendet låg på topp inför seriestarten. Det hela tog laget till fem raka segrar, men därefter har det gått desto tyngre.

1–7 mot Björklöven, 2–3 mot Oskarshamn och idag 1–3 mot Södertälje. Det är det facit som BIK nu har bakom sig. Detta trots att man under stora delar imponerade i spelet och hade ett stort övertag i skottstatistiken mot SSK.

– Första tio är vi klart bättre. Sen tar vi en utvisning och det blir 1–0. Sen tar de över matchen lite. Vi är där, men vi kan bättre. Vi är helt klart jämnbra med dem, sade .Jonatan Harju till TV4 efter första perioden.

Storspel av Tuohimaa: “Pucken vill inte in”

Även 0–3 trillade in i den andra perioden trots att skotten då visade 26-12.

– Vi tycker att vi för spelet. 0–3 i röven känns lite onödigt. Vi måste komma ut hårt i tredje perioden, säger Eskild Bakke Olsen uppgivet till TV4 och fortsätter:
– Vi måste kanske komma framför ögonen på målvakten och kanske vara lite grisiga för att kriga in en puck. Vi skapar mycket lägen, men pucken vill inte in.

Ett par utvisningar gav BIK chansen att äta ikapp i den tredje perioden och till slut kunde man spräcka Tuohimaas nolla. Det hela kom dock för sent. Man klev av isen med endast en fullträff på 35 skott.

– Vi gör en bra match. Tyvärr studsar det inte vår väg idag. Det gäller att sticka in näsan där det gör ont ibland. Ta en smäll för att göra ett mål. Det är det som är skillnaden idag. Just nu kanske det sitter lite i huvudet på några, säger Johan Motin till TV4.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: