TV: Draftettan nätar direkt i debuten

Macklin Celebrini slösade ingen tid i sin NHL-debut. Draftettan sköt sitt första mål i ligan – sju minuter in i sin första match. St. Louis förstörde dock festen och vann med 5-4 efter förlängning.

Macklin Celebrini nätar direkt i debuten. Supertalangen, som gick etta i sommarens draft, klev fram efter bara sju minuter. 18-åringen blev vackert framspelad av William Eklund och kunde stöta in pucken från slottet. Det var det snabbaste debutmålet av en draftetta sedan Mario Lemieux gjorde mål efter tre minuter 1984.

Han hann också plocka upp en assist under matchens gång och noterades alltså för 1+1 i sin första match i ligan.

– Det var allt jag trodde det skulle vara för min första match. Det var ett fantastiskt tillfälle som jag kommer att uppskatta resten av livet, sade han själv efter matchen.

Förra säsongen blev det 64 poäng på 38 matcher i NCAA samtidigt som han också var en av Kanadas mest framträdande spelare i JVM i Göteborg. San José valde alltjämt att plocka upp honom till NHL-laget direkt istället för att ge honom ett år till på college.

Sharks rasade ihop

Ett beslut som man inte ser ut att ångra efter den här debuten.

Efter det inledande målet av Macklin Celebrini gick San José ifrån till 4-1 i matchen, men St. Louis kom tillbaka. I den tredje perioden stod laget för tre raka mål och kvitterade matchen med bara 47 sekunder kvar att spela.

I förlängningen avgjorde sedan Blues via Brayden Schenn till 5-4.

Målskyttar:
San José Sharks: Macklin Celebrini, Tyler Toffoli, Fabian Zetterlund och Barclay Goodrow.

St. Louis Blues: Pavel Butjnevitj, Radek Faksa, Ryan Suter, Justin Faulk och Brayden Schenn.