Troja-Ljungby J18 utan poäng efter förlust mot Linköping

Efter två perioder var matchen i J18 Regional syd herr mellan hemmalaget Linköping och gästande Troja-Ljungby J18 helt jämn. I tredje var det dock Linköping som var det starkare laget och vann matchen med 6-2 (1-1, 1-1, 4-0).

– Vi gör en kanoninsats i de första två perioderna och visar att vi kan vara med och tävla mot bättre motstånd. Tyvärr håller inte fokuset och orken i sista “perren”. Vi tar det som en lärdom att varenda minut där ute räknas, kommenterade Troja-Ljungby J18:s tränare Marcus Shellhammer.

Första perioden var jämn. Linköping inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Axel Bjurman efter bara 18 sekunder, men Troja-Ljungby J18 kvitterade genom Hugo Jansson efter 7.35. Troja-Ljungby J18 gjorde 1-2 genom Vashek Richards efter 10.53 i andra perioden.

Linköping kvitterade till 2-2 genom David Norgren efter 13.35 av perioden. I tredje perioden var det Linköping som var starkast och gick från 2-2 till 6-2 genom två mål av Axel Bjurman, ett mål av Sebastian Dahlqvist och ett mål av David Huk och avgjorde matchen.

David Norgren gjorde ett mål för Linköping och två målgivande passningar och Axel Bjurman gjorde tre mål.

Linköping har tre segrar och två förluster och 24–15 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Troja-Ljungby J18 har en vinst och fyra förluster och 12–26 i målskillnad.

I tabellen innebär det här att Linköping nu ligger på tredje plats. Troja-Ljungby J18 är på tionde plats.

Nästa motstånd för Troja-Ljungby J18 är Växjö. Lagen möts söndag 13 oktober 12.00 i Ljungby Arena.