Efter förlustsviten: Seger igen för Leksand – 3-2 mot Brynäs

Inför matchen var facit fyra raka förluster i SHL. Borta mot Brynäs bröts den tuffa sviten för Leksand. Det blev 2-3 (1-0, 1-2, 0-1) i matchen på torsdagen.

Peter Cehlarik stod för Leksands avgörande mål med bara 52 sekunder kvar av matchen.

Brynäs tog ledningen efter sju minuters spel, genom Simon Bertilsson framspelad av Miks Indrasis och Jakob Silfverberg. Efter 2.55 i andra perioden slog Kalle Östman till, på pass av Jon Knuts och Axel Rindell och kvitterade för Leksand.

Max Veronneau gjorde dessutom 1-2 efter 12.33 framspelad av Patrik Zackrisson och Eddie Larsson.

Brynäs Jakob Silfverberg gjorde 2-2 efter 15.41 framspelad av Johan Larsson och Miks Indrasis.

Men Leksand avgjorde matchen med 52 sekunder kvar att spela genom Peter Cehlarik assisterad av Joonas Lyytinen och Lucas Elvenes.

Brynäs har två vinster och tre förluster och 10–12 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Leksand har en vinst och fyra förluster och 12–17 i målskillnad. Det här var Brynäs tredje uddamålsförlust den här säsongen.

För hemmalaget betyder resultatet tionde plats i tabellen. Leksand är på elfte plats.

På lördag 12 oktober 15.15 spelar Brynäs hemma mot Malmö, och Leksand borta mot Växjö.