Calgary avgjorde i förlängningen mot Vancouver - hockeysverige.se

Calgary avgjorde i förlängningen mot Vancouver

Matchen i NHL mellan hemmalaget Vancouver och gästande Calgary var oavgjord vid full tid, 5-5. Först i förlängningen kom avgörandet, där bortalaget spikade segerresultatet, 6-5 (1-4, 1-0, 3-1, 1-0). Connor Zary spelade en avgörande roll för Calgary när han gjorde det vinnande målet i förlängningen.

Vancouver hade övertaget i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 9.40 genom Daniel Sprong, och gick upp till 3-0 innan Calgary svarade.

I periodpausen hade Vancouver ledningen med 4-1. Efter 16.58 i andra perioden slog Rasmus Andersson till, framspelad av Nazem Kadri och Andrei Kuzmenko och reducerade åt Calgary. Calgary förde spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 1-3 och ställningen efter tre perioder var 5-5.

I förlängningen tog det 1.33 innan Calgary avgjorde till 5-6. Stor matchhjälte blev Connor Zary, på pass av Martin Pospisil och Rasmus Andersson.

För Vancouver gör resultatet att laget nu ligger på tredje plats i tabellen, medan Calgary är på andra plats.

Vancouver tar sig an Philadelphia i nästa match hemma lördag 12 oktober 04.00. Calgary möter Philadelphia hemma söndag 13 oktober 04.00.