Sunderby för starka när Boden föll i förlängningen - hockeysverige.se

Sunderby för starka när Boden föll i förlängningen

Det blev en riktigt jämn match när Boden mötte Sunderby på bortaplan i J20 Region norr A herr. Matchen avgjordes först i förlängningen där Sunderby var starkast, och slutresultatet blev 3-2 (0-0, 1-2, 1-0, 1-0).

– Boden vann skotten med 41 mot Sunderbyns 26 skott och hade övertaget spelmässigt. Sunderbyn förvaltade sina lägen bättre och kunde avgöra i förlängningen, kommenterade Bodens huvudtränare Pekka Väänänen efter matchen.

Segermålet för Sunderby stod Einar Brun för 1.05 in i förlängningen.

Den första perioden slutade 0–0. Boden startade andra perioden starkast. Laget ryckte åt sig en 0-2-ledning genom mål av Johan Hansson innan Sunderby svarade och gjorde 2-1 genom Vincent Sandman. 7.46 in i tredje perioden nätade Sunderbys William Schäder på pass av Wille Höglund och Edvin Ek och kvitterade för Sunderby. I förlängningen tog det 1.05 innan Sunderby också avgjorde till 3-2. Matchvinnare för hemmalaget blev Einar Brun.

Både Sunderby och Boden har nu sju poäng efter tre spelade matcher.

Nästa motstånd för Boden är Vännäs. Lagen möts söndag 13 oktober 11.30 i Hive Arena.