Efterlängtad seger för Nybro – bröt förlustsviten mot Mora - hockeysverige.se

Nybro bryter förlustsviten – tar säsongens första vinst

Nybro har haft en tung period med fem förluster i rad i Hockeyallsvenskan. Men borta mot Mora bröts den tuffa sviten. Det blev 2-3 (1-0, 0-0, 1-2, 0-1) efter förlängning i matchen i Smidjegrav Arena.

Alex Ciernik sköt segermålet för Nybro. Foto: Andreas Sandström/Bildbyrån

Alex Ciernik stod för Nybros avgörande mål efter bara 48 sekunder i förlängningen.

Mora tog ledningen efter 19 minuters spel, genom Roope Laavainen på pass av Ture Linden och Oskar Asplund.

Andra perioden blev mållös. 9.33 in i tredje perioden slog Kalle Holm till framspelad av Leo Sahlin Wallenius och Anton Svensson och kvitterade för Nybro.

Efter 11.19 nätade Louis Boudon på pass av Alex Ciernik och Otto Henell och gav Nybro ledningen.

Mora kvitterade till 2-2 med tio sekunder kvar att spela genom Ture Linden framspelad av Johan Persson och Max Martin.

Men bara en minut nätade Alex Ciernik och avgjorde matchen i Nybros favör.

Det här var Moras andra uddamålsförlust den här säsongen.

Nybro ligger på tolfte plats i tabellen efter matchen, medan Mora är på sjätte plats. Ett fint lyft för Mora som låg på 13:e plats så sent som den 26 september.

I nästa match, fredag 11 oktober 19.00, har Mora Västerås borta i ABB Arena Nord, medan Nybro spelar hemma mot Oskarshamn.