SSK starkast – avgjorde i förlängningen mot Djurgården - hockeysverige.se

SSK starkast – avgjorde i förlängningen mot Djurgården

Det blev en riktigt tajt match när SSK tog emot Djurgården i Hockeyallsvenskan. Matchen avgjordes först i förlängningen där hemmalaget var starkast, och segerresultatet blev därmed 4-3 (0-2, 2-0, 1-1, 1-0). Stor matchhjälte i förlängningen blev Egor Polin som gjorde det avgörande målet.

Det här innebär att SSK nu har fyra segrar i följd i Hockeyallsvenskan.

Djurgården startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Hampus Larsson och Victor Eklund. Efter 2.49 i andra perioden slog Hampus Harlestam till, framspelad av Viktor Grahn och reducerade åt SSK.

Miikka Pitkänen gjorde dessutom 2-2 efter 9.15 på pass av Carter Souch och Amil Krupic.

Djurgården tog ledningen på nytt genom Colby Sissons efter 7.32 i tredje perioden.

SSK kvitterade till 3-3 genom Albert Wikman efter 10.06 av matchen. I förlängningen tog det 3.03 innan SSK också avgjorde till 4-3. Matchvinnare för hemmalaget blev Egor Polin, framspelad av Viktor Liljegren och Olle Strandell.

SSK har fyra segrar och en förlust och 19–11 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Djurgården har tre vinster och två förluster och 18–13 i målskillnad. Det här var SSK:s andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Djurgårdens tredje uddamålsförlust.

Djurgårdens nya tabellposition är femte plats, medan SSK är på andra plats.

Nästa motstånd för SSK är Bik Karlskoga. Djurgården tar sig an Kalmar hemma. Båda matcherna spelas fredag 11 oktober 19.00.