Två snabba mål i sista perioden avgjorde för Linköping mot HV 71 - hockeysverige.se

Två snabba mål i sista perioden avgjorde för Linköping mot HV 71

En jämn match mellan hemmalaget Linköping och gästande HV 71 avgjordes först i tredje perioden, där Oscar Emvall gjorde 5-3 och Adam Aunes Johansson en minut senare gjorde 6-3. Linköping vann matchen i J20 Nationell södra herr med 6-3 (1-0, 1-2, 4-1).

– En bra hockeymatch, tycker att HV71 bjuder upp och gör det svårt för oss. Vi behövde vara väldigt bra för att vinna och jag är glad att vi var just det, bra, kommenterade Linköpings tränare Jimmy Anderström.

Segern var Linköpings femte på de senaste sex matcherna.

Linköping tog ledningen efter 5.32, genom Oscar Emvall assisterad av Arvid Westlin. Efter 2.21 i andra perioden slog Noel Skarby till, framspelad av Albert Schioldan och kvitterade för HV 71.

Linköpings Loke Krantz gjorde 2-1 efter 10.34 på pass av Felix Granath och Oscar Emvall.

HV 71 kvitterade till 2-2 alldeles i slutsekunderna av perioden genom Joel Abrahamsson framspelad av Vincent Sandberg och Eric Nordmark.

Linköping tog kommandot i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 6.33 genom Felix Öhrqvist, och gick upp till 4-2 innan HV 71 svarade.

Segern skrevs till slut till 6-3 för Linköping.

Oscar Emvall gjorde två mål för Linköping och ett målgivande pass.

För Linköping gör resultatet att man nu ligger på andra plats i tabellen, medan HV 71 är på sjätte plats. Noteras kan att Linköping sedan den 3 oktober har avancerat fyra placeringar i tabellen.

Linköping tar sig an Frölunda i nästa match hemma tisdag 15 oktober 19.00. HV 71 möter Frölunda hemma fredag 11 oktober 19.00.