Rickard Hugg om Oscar Möller: "Sådant smittar av sig"

“Tror inte Skellefteå hade varit där man är idag utan honom”


En av Skellefteås största spelare genom tiderna har avslutat karriären. För Hockeysverige.se minns Rickard Hugg sin gamla lagkamrat Oscar Möller.
– Han visar sina kamrater vad som krävs för att vara en absolut toppspelare i SHL. Sådant smittar av sig på alla, säger Hugg.

Efter två SM-guld, ett VM-brons, 87 NHL-matcher, 112 KHL-matcher och 445 SHL-matcher lät Oscar Möller meddela att karriären var över. 35-åringen från Spånga i västra Stockholm har två gånger tilldelats priset Rinkens Riddare som ett bevis på hur uppskattad han varit som medspelare och motståndare. En som vill hylla sin kompis och tidigare lagkamrat Oscar Möller är Rickard Hugg.

– Det var mitt första fys-pass uppe i Skellefteå. Vi hade precis sprungit ute och skulle göra klart det sista i gymmet då Möller ropade ”Hugg kom hit å kör med mig”. Jag blev lite chockad att han faktiskt ropade på mig som är helt ny och ung, berättar Rickard Hugg då hockeysverige.se ber honom berätta om första mötet med Möller.

Hur skulle du beskriva personen Oscar Möller?
– Jag skulle säga att han är en av dom snällaste och trevligaste personerna jag träffat. Otroligt ödmjuk och såg verkligen till att alla mådde bra.
– Tycker mitt svar på din första fråga beskriver honom bra, trotts att jag var ung och helt ny var det inget snack att jag skulle komma och köra gymmet med honom.

“Sådant smittar av sig på alla”

Rickard Hugg hyllar också hockeyspelaren Oscar Möller.

Oscar Möller och Rickard Hugg jublar efter ett mål i SM-finalen mot Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / Bildbyrån.

– Fantastiskt hockeyspelare. Han är en av dom bästa tvåvägsspelare som spelat i SHL. Han gjorde allt från att göra mängder med mål till att döda utvisningar och ta viktiga tekningar i slutet av matcher. Väldigt komplett.
– Han har dessutom betytt väldigt mycket för Skellefteå som förening och jag tror inte Skellefteå hade varit där man är idag utan honom. Sättet som han tar hand om andra och hur han i alla lägen ger 100 procent i allting från detaljer på isen till träningen utanför.
– Han visar sina kamrater vad som krävs för att vara en absolut toppspelare i SHL. Sådant smittar av sig på alla som kommer dit och unga som kommer upp till A-laget. Det sätter en kultur i väggarna och omklädningsrummet kring vad som krävs.

Han skulle gärna se Oscar Möller i en roll inom Skellefteå AIK i framtiden.

– Ja, det hade varit kul att se honom i någon typ av roll i Skellefteå i framtiden. Men det viktigaste är att han får komma tillbaka till att må bra och vara med sin familj, avslutar Rickard Hugg.


TV: Heikkinen “nickar” in pucken

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: