Så resonerar Leksand om målvaktsfrågan: "Ingen given situation"

Så löser Leksand målvaktsfrågan: “Ingen given situation”

Det är bara drygt ett dygn kvar till rivalmötet mot Brynäs för ett Leksand som har haft det tungt i inledningen av säsongen. Nu har man också fått huvudbry på målvaktssidan efter att förstemålvakten Mantas Armalis gått sönder.
– Det här är rätt nytt för oss också. Vi får se och hålla ett litet öga på vår målvaktssituation framåt, säger sportchef Thomas “Tjomme” Johansson till Hockeysverige.se.

Med Mantas Armalis skadad ser det osäkert ut på målvaktssidan. Jakob Hellsten, som nu kliver in som etta, är fortfarande ett osäkert kort även om han gjorde en mycket fin insats mot Örebro senast. Hur är då tanken att Leksand kommer agera framöver kring målvaktsfrågan? Thomas Johansson är sportchef i Leksand.

– Det här är rätt nytt för oss också. Vi får se och hålla ett litet öga på vår målvaktssituation framåt, säger Thomas Johansson till hockeysverige.se och fortsätter:
– Just här och nu blir det att vi kör upp ”Mackan” (Marcus Gidlöf) från J20. Det är grunden.

Vilken kompetens besitter Marcus Gidlöf som du ser det?
– ”Mackan” har en bra storlek. Han läser spelet väldigt bra och är explosiv i sina rörelser. ”Mackan” är verkligen ett framtidsnamn inom svensk ishockey på målvaktssidan.
– Han gjort det väldigt bra så här långt i vårt J20-lag och haft en otroligt bra start på säsongen. Känslan är att han varit bättre än jag hade förväntat mig när jag nu sett honom spela. Jag har sett ”Mackan” spelat en hel del J20-matcher.
– Han har varit med på en hel del träningar och ser otroligt bra ut. Det ska bli spännande att testa honom i vår miljö.

Vad är det sagt om Mantas Armalis tidsram för att vara tillbaka i spel?
– Tills vidare.

“Det är ingen given situation att vi gör si eller så”

Är det på den nivån att ni måste ut och sondera målvaktsterrängen?
– Vi får se. Det är tills vidare. Sedan får vi följa det där och se vad som händer. Här och nu kan jag inte säga att vi kommer göra så här eller så här.
– Klart som tusan att vi ändå behöver hålla koll lite på hur målvaktsmarknaden ser ut. Vi behöver också följa hur det funkar för Jakob och ”Mackan”. I samma veva får vi följa Mantas resa framåt och se lite hur den går. Det är ingen given situation att vi gör si eller så.
– Vi får se vart saker och ting går. Sedan får vi agera utifrån det i så fall.

Leksand har även fått backen Anton Johansson skadad, men även där ligger Thomas Johansson lågt vad det gäller att stärka upp på backsidan.

– Vi tänker inte något speciellt där. Vi har sju friska backar och spelar med sju backar. Skulle vi behöva spela med sex backar så kommer vi göra det, avslutar Thomas Johansson.

TV: Jessica Campbell historisk – första kvinnliga tränaren i NHL

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: