Sade nej till AHL-spel: “Bättre väg för mig”

Michael Brandsegg-Nygård visade framfötterna under träningslägret och Detroit ville behålla honom i Nordamerika.
Då sade den norske stortalangen nej och återvände i stället till SHL och Skellefteå.
– Det är en bättre väg för mig än att spela i farmarligan, säger Brandsegg-Nygård i TV2:s podcast Hockeyprat.

Michael Brandsegg-Nygård valde Skellefteå före AHL. Foto: Alamy (Montage)

Under söndagskvällen kom beskedet att Michael Brandsegg-Nygård återvänder till Skellefteå AIK efter att ha spenderat försäsongen på Detroit Red Wings träningsläger. Den norske stortalangen noterades för tre poäng på fem försäsongsmatcher med NHL-klubben och general managern Steve Yzerman hade gärna behållit den nyfyllda 19-åringen i Nordamerika denna säsong, men Brandsegg-Nygård ville annat.

– På mötet jag hade i går (i förrgår) sade de att de gärna ville ha mig i AHL och Grand Rapids. För mig kändes det bättre att spela i SHL och i stället komma tillbaka nästa år, eventuellt. Skellefteå vann ifjol och de har i stort sett samma lag så det hade varit kul att kanske få uppleva att vinna. Det är en bättre väg för mig än att spela i farmarligan, säger han till TV2:s podcast Hockeyprat.

“Man har alltid ett litet hopp”

Att Brandsegg-Nygård inte tog någon plats i NHL den här hösten är inget som påverkar honom negativt, menar han själv.

– Jag åkte inte till lägret och tänkte att jag skulle spela i NHL. Samtidigt finns det en liten chans och man har alltid ett litet hopp, men det var ingenting jag förväntade mig. Det var en rolig upplevelse.

19-åringen blev i somras den första norske spelaren någonsin att väljas i förstarundan av NHL-draften, då Detroit valde att drafta honom som 15:e spelare totalt. Förra säsongen producerade han totalt tolv mål och 28 poäng på 53 matcher med Mora i Hockeyallsvenskan under grundserien och slutspelet. I Skellefteå har han inlett säsongen med att göra två passningspoäng på två matcher i CHL.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: