Uddamålsseger för Malmö mot Linköping

Hemmalaget Malmö vann matchen mot Linköping i SHL. Resultatet i måndagens match i Malmö Arena blev 3-2 (0-0, 2-1, 1-1).

Första perioden blev mållös. Andra perioden var jämn. Linköping inledde bäst och tog ledningen genom Nicholas Shore efter 6.06, men Malmö kvitterade genom Otto Stenberg. Och Malmö hann också ta ledningen, genom Lassi Thomson. Malmö utökade ledningen genom Axel Sundberg efter 1.21 i tredje perioden.

Ty Rattie reducerade dock för Linköping med bara en minut kvar att spela och skapade spänning.

Det här var Malmös tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Linköpings andra uddamålsförlust.

Det här betyder att Malmö nu ligger på sjunde plats i tabellen, och Linköping är på tionde plats. Ett fint lyft i tabellen för Malmö som så sent som den 2 oktober låg på 13:e plats.

I nästa match möter Malmö HV 71 hemma och Linköping möter Timrå hemma. Båda matcherna spelas torsdag 10 oktober 19.00.