Oscar Möllers besked: “Kommer inte spela mer hockey”

En lång och framgångsrik karriär är officiellt över.
Oscar Möller har nu tagit avsked till både Skellefteå och hockeyn.
– Som många säkert förstått så kommer jag inte att spela mer hockey, säger han i ett uttalande.

Oscar Möller firar SM-guldet 2024. Foto: Bildbyrån/Petter Arvidson.

Det var i juli förra året (2023) som det plötsliga beskedet kom att Oscar Möller pausat sin karriär på grund av utmattningssyndrom. Därefter har han varit borta på obestämd tid från Skellefteå och SHL.

Nu meddelar han till slut att det inte blir något mer spel. Karriären är över.

– När hockey var det sista jag ville tänka på så var mina lagkompisar fantastiska vänner som gjorde att jag aldrig kände mig ensam i hur jag mådde. Idag mår jag mycket bättre och är på isen ibland och tränar min äldsta sons hockeylag. Det tog tid att komma hit och jag behövde distans men nu känner jag glädjen till sporten igen, säger han i ett uttalande på Skellefteås hemsida.

Den nu 35-årige Möller hann med tio säsonger i Skellefteå AIK under karriären, men även spel i NHL, KHL, OS och VM. På meritlistan finns dubbla SM-guld, ett VM-brons, två JVM-silver med mera.

– Om jag fokuserar på vad det har gett mig genom åren så är jag otroligt stolt över mina två SM-Guld med Skellefteå AIK, VM-Brons med Tre Kronor, spel i SHL, NHL, KHL, OS och mycket mer. Hockeyn har låtit mig besöka otroligt många olika platser på jorden, från Los Angeles till Sydkorea. Det har gett mig ovärderliga erfarenheter och fördelar när jag kör frågesport med familjen, berättar han nu.

“För evigt en svartgul hjälte”

Utöver allt detta bar även Möller C:et i Skellefteå under sina fyra sista säsonger. Detta som en av klubbens största.

“Du har förevigat tröja nummer 45 och lämnat ett permanent avtryck i vår historia genom utmärkande insatser på och utanför isen. Du levererade från din första match till din sista och fick avsluta med ett välförtjänt ”C” på bröstet. Oscar Möller – du är för evigt en svartgul hjälte. Tack för alla minnen och lycka till framöver”, skriver klubben i ett känslofyllt meddelande.

Texten uppdateras.

TV: Robert Ohlsson om Viktor Klingsell: “Jättetalang”

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: