SDE avgjorde i straffläggningen borta mot Djurgården

Det blev en riktigt tajt match när Djurgården tog emot SDE i SDHL. Matchen avgjordes först efter straffar, där SDE var starkast, och slutresultatet blev därmed 2-3 (0-0, 2-1, 0-1, 0-0, 0-1). Julie Zwarthoed blev matchhjälte med sitt avgörande straffmål.

Segern var SDE:s fjärde på de senaste fem matcherna.

Inget av lagen lyckades göra mål i första perioden. Andra perioden var jämn. SDE inledde bäst och tog ledningen genom Malia Schneider efter 2.53, men Djurgården kvitterade genom Brette Pettet. Och Djurgården hann också ta ledningen, genom Isabelle Leijonhielm. 11.38 in i tredje perioden slog Ella Planting-Bergloo till på pass av Kayleigh Hamers och Dominique Kremer och kvitterade för SDE.

Inget av lagen lyckades göra mål i förlängningen.

Det här var Djurgårdens sjätte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även SDE:s tredje uddamålsseger.

För Djurgården gör resultatet att man nu ligger på åttonde plats i tabellen, medan SDE är på fjärde plats. Ett fint lyft för SDE som låg på åttonde plats så sent som den 19 september.

Fredag 11 oktober möter Djurgården Brynäs borta 18.00 och SDE möter HV 71 hemma 19.00.