Ryck i sista perioden avgjorde för Piteå hemma mot Sundsvall

En jämn match mellan hemmalaget Piteå och gästande Sundsvall avgjordes först i tredje perioden. Då drog Piteå ifrån och vann matchen i Hockeyettan norra med 6-4 (1-2, 2-1, 3-1).

Segern var Piteås fjärde på de senaste fem matcherna.

Första perioden var jämn. Piteå inledde bäst och tog ledningen genom Oscar Nilsson efter 10.59, men Sundsvall kvitterade genom Sebastian Kaijser. Och Sundsvall hann också ta ledningen, genom Gustav Marnetoft. Efter 3.11 i andra perioden nätade Oskar Lundkvist, på pass av Viggo Nordström och Fredrik Bergdahl och kvitterade för Piteå. Målet var Oskar Lundkvists femte i Hockeyettan norra.

Joakim Landkvist gjorde dessutom 3-2 efter 9.37 framspelad av Victor Edström och Petter Mäkitalo.

Sundsvalls Emil Lindblom gjorde 3-3 efter 17.04 framspelad av Jonathan Reinholdt.

Piteås Oliver Casselsten gjorde 4-3 efter 20.20 på pass av Joakim Landkvist och Rasmus Similä.

6.06 in i tredje perioden nätade Sundsvalls Fabian Westling Alm och kvitterade för Sundsvall.

10.19 in i perioden slog Emil Rangedal till på pass av Jacob Sundin och Joakim Landkvist och gav laget ledningen för Piteå.

Efter 14.09 slog Viggo Nordström till framspelad av Oskar Lundkvist och Oscar Nilsson och ökade ledningen för Piteå. 6-4-målet blev matchens sista.

Joakim Landkvist gjorde ett mål för Piteå och spelade dessutom fram till två mål.

Båda lagen har nu fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, Piteå med 21–13 och Sundsvall med 19–12 i målskillnad.

För tabellens utseende betyder det här att Piteå ligger på första plats medan Sundsvall har andraplatsen.

Onsdag 9 oktober 19.00 spelar Piteå borta mot Clemensnäs. Sundsvall möter Piteå hemma i Brandcode Center lördag 12 oktober 16.00.