Efter tvisten: Stjärnan klar – bara dagar innan premiären

Jeremy Swaymans vara eller icke vara i Boston Bruins har varit en av höstens stora snackisar i NHL. Men nu, bara dagar innan premiären, har han till sist skrivit på sitt nya avtal.

Jeremy Swayman. Foto: Anne-Marie Sorvin/USA TODAY Sports/Bildbyrån

– Jag vill inte krångla in mig i vad han ber om, men jag vet att jag hade haft 64 miljoner anledningar till att spela just nu.

Så sade klubbpresidenten, Cam Neely, under en presskonferens i TD Garden i måndags. Han antydde på ett allt annat än subtilt sätt att Boston hade erbjudit den kontraktslöse målvaktsstjärnan Jeremy Swayman ett kontrakt värt 64 miljoner dollar. Något som fick Swaymans läger att gå i taket. Dagen efter Neelys utspel gick Swaymans agent Lewis Gross ut och sade: “Vi är extremt besvikna. Det här är inte rättvist mot Jeremy. Vi kommer fundera i några dagar över hur vi ska gå vidare”.

Men nu har de uppenbarligen gått vidare. För efter de, till synes, infekterade förhandlingarna är Swayman och Boston till sist överens om ett jättekontrakt. Den amerikanske målvakten får ett åttaårskontrakt värt 66 miljoner dollar. Det ger en lönetaksträff på 8,25 miljoner dollar. Ett avtal som gör honom till en av de bäst betalda målvakterna i NHL. Enligt Sportsnets Elliotte Friedman innehåller avtalet också en no trade-klausuk.

Trejdade Ullmark

Boston har suttit i en knivig sits på målvaktssidan eftersom de trejdat bort sin andra stora stjärnkeeper de senaste åren, Linus Ullmark, till Ottawa. Detta för att gå all-in på Swayman som tydlig förstemålvakt. Men med Swayman osajnad såg man istället ut att gå in i säsongen med Joonas Korpisalo och Jiri Patera som målvaktspar.

Boston inleder säsongen natten mot onsdag, då de tar sig an den regerande mästaren Florida på bortaplan.

TV: “Foppa” till Chicago: “Supernära”

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: