Straffar avgjorde när Troja-Ljungby J18 förlorade mot Borås

Troja-Ljungby J18 mötte Borås hemma i en match som båda lagen kunde ha vunnit. Vid ordinarie matchslut var det oavgjort, och inte heller i förlängningen kunde något lag avgöra. Först i straffläggningen avgjorde Borås till 2-1 (0-0, 1-0, 0-1, 0-0, 1-0) i J18 Regional syd herr.

Troja-Ljungby J18:s tränare Marcus Shellhammer kommenterade matchen:

– Jag tycker att vi gör en okej match, där strukturen var bättre än sist. Tyvärr behöver vi sätta våra chanser om vi ska vinna sådana här matcher. Hade vi gjort det, då hade vi fått något att bygga på lite tidigare i matchen. Ett välförtjänt poäng och en bra insats av killarna.

Den första perioden slutade 0–0. Det var först 7.19 in i andra perioden som Borås tog ledningen genom Oliwer Westerling på pass av Alexander Blomqvist och Liam Hultqvist.

17.06 in i tredje perioden nätade Troja-Ljungby J18:s Sixten Strömberg på pass av Nils Håkansson och kvitterade för Troja-Ljungby J18. I straffläggningen var det Borås som avgjorde till 1-2. Den avgörande straffen stod Oliwer Westerling för.

Båda lagen har nu en vinst och fyra förluster på de senaste fem matcherna, Troja-Ljungby J18 med 11–25 och Borås med 7–27 i målskillnad.

Båda lagen har haft en tuff start på serien. Troja-Ljungby J18 har bara tre poäng och Borås har två poäng efter fem spelade matcher.

Nästa motstånd för Troja-Ljungby J18 är Linköping. Lagen möts torsdag 10 oktober 19.15 i Stångebro Ishall.