Melker Jonsson i målform – Brynäs vann mot Leksand

Brynäs vann mot gästande Leksand i J18 Regional väst herr. 5-2 (2-0, 2-2, 1-0) slutade söndagens match.

– Laget tar till sig de saker vi pratar om innan nedsläpp och utför det på ett väldigt bra sätt. Ett par viktiga mål i andra perioden gör att vi kan klara av anstormningen i tredje. En väldigt bra laginsats, kommenterade Brynäs assisterande tränare Filip Myrman efter matchen.

Segern var Brynäs sjätte på de senaste sju matcherna, och fjärde hemmasegern i rad.

I början av matchen var Brynäs starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två mål av Melker Jonsson. Leksand reducerade dock till 2-1 genom Loui Karlsson tidigt i andra perioden av perioden.

Efter 1.46 gjorde Brynäs 3-1 genom Thed Jobs.

Leksand gjorde 3-2 genom Adam Andersson efter 9.59 av perioden.

Brynäs gjorde 4-2 genom Lucas Rosander efter 17.19. 11.25 in i tredje perioden slog Benjamin Wettervik till framspelad av Leo Berggren och Thed Jobs och ökade ledningen för Brynäs.

Det här betyder att Leksand ligger på femte plats i tabellen, och Brynäs är på tredje plats. Så sent som den 23 september låg Leksand på tionde plats i tabellen.

På torsdag 10 oktober 19.00 spelar Brynäs borta mot Borlänge, och Leksand hemma mot Grums.