Brynäs vann toppmötet med Modo J20

Det var två topplag som möttes i J20 Nationell norra herr under söndagen när Modo J20 tog emot tredjeplacerade Brynäs. Brynäs vann matchen med 4-1 (2-0, 0-1, 2-0).

– En jämn hockeymatch där vi tycker att vi förlorar matchen i första perioden, där Brynäs gör två mål i sitt powerplay. Vi behöver komma ut bättre i första perioden men i övrigt är det en relativt bra prestation, tyckte Modo J20:s tränare Emil Svelander, efter matchen.

Brynäs tränare Victor Grönberg kommenterade matchen:

– En match med hög fart och härlig kamp där ute. Jag tycker att vi har den första perioden. Den andra är jämn och Modo har den tredje perioden. Jag gillar hur vi försvarar oss och är starka framför egna målet.

Efter fem segrar i rad för Modo J20 tog det stopp. Brynäs tog i stället femte segern i rad.

I början av matchen var Brynäs starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Michal Svrcek och Theo Östberg. Efter 4.39 i andra perioden nätade Milton Gästrin, och reducerade åt Modo J20. Brynäs ökade också ledningen till 1-3 med 57 sekunder kvar att spela genom Pontus Falk på pass av Alieu Moldal Bah.

Laget punkterade matchen med ett 1-4-mål med tio sekunder kvar att spela genom Viktor Eriksson framspelad av Pontus Falk.

Modo J20 ligger på tredje plats i tabellen efter matchen, medan Brynäs ligger på andra plats.

Lördag 12 oktober spelar Modo J20 borta mot Mora 16.00 och Brynäs mot AIK hemma 11.00 i Monitor ERP Arena.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: