Efter förlustsviten: Seger igen för Örebro Hockey J20 – 5-3 mot Frölunda

Fyra raka förluster i J20 Nationell södra herr inför matchen. Borta mot Frölunda bröts den tuffa sviten för Örebro Hockey J20. Det blev 3-5 (0-0, 1-3, 2-2) i matchen på lördagen.

– Skönt att vinna igen först och främst. Jag tycker vi startar matchen lite på hälarna men större delen av matchen är vi det bättre laget. Vi lyckas bra i våra utspel vilket gör att vi kan behålla farten genom mittzon och därmed få mycket tid i anfallszon, kommenterade Örebro Hockey J20:s tränare Oscar Dahlgren.

Första perioden blev mållös. Frölunda gjorde 1-0 genom Max Westergård efter 11.08 i andra perioden.

Örebro Hockey J20 vände på dock matchen när laget gjorde tre raka mål och gick från 1-0 till 1-3 inom bara 3.48. Frölunda reducerade dock till 2-3 genom Ivar Stenberg tidigt i tredje perioden av matchen.

Efter 14.11 gjorde Örebro Hockey J20 2-4 genom Romeo Ekfeldt och kom allt närmare segern.

Måns Toresson reducerade dock för Frölunda med bara tre minuter kvar att spela och gav matchen liv igen.

Örebro Hockey J20 kunde dock avgöra till 3-5 med 52 sekunder kvar av matchen genom Dante Josefsson-Westling.

Frölundas Ivar Stenberg stod för ett mål och två assists.

Resultatet innebär att Frölunda ligger kvar på sjätte plats och Örebro Hockey J20 på åttonde plats i tabellen.

Frölunda möter Färjestad i nästa match hemma söndag 6 oktober 12.00. Örebro Hockey J20 möter samma dag Rögle borta.