Trippla matchstraff – efter tuffa tacklingen

Adam Hofbauer tryckte till Anton Heikkinen som föll in i sargen. Tacklingen föranledde ett stort bråk – och det hela resulterade i tre matchstraff.

Det hettade till rejält mellan Skellefteå och Linköping i den andra perioden.

I den andra perioden satte sedan Adam Hofbauer också in en rejäl tryckare på Anton Heikkinen. Forwarden föll då handlöst in i sargen och det blev en rejäl smäll. Något som retade upp Skellefteå-spelarna, som gick till attack mot Hofbauer.

Det gjorde att Max Lindholm och Henrik Törnqvist gick in i ett slagsmål, som resulterade i att båda två fick 5+game för roughing. Men de fick också sällskap av Adam Hofbauer.

Christoffer Ehn gjorde mål i boxplay

Domarna valde att videogranska situationen, och fastslog sedan domen. Det blev ett matchstraff för boarding och fem minuters powerplay till Skellefteå. Det blev dock inget mål för Skellefteå under det femminuter långa överläget.

Istället gav Remie Elie Linköping ledningen i slutet av den andra perioden. Rasmus Rissanen gav LHC ledningen i den första perioden, och Skellefteå kvitterade genom Jonathan Pudas strax därefter.

I den tredje perioden stack Linköping ifrån till 4-1 och vann efter ett mål av Christoffer Ehn i boxplay. Patrick Russell fastställde sedan slutresultatet med LHC:s fjärde mål för kvällen.

TV: JVM-kollen – tre jokrar till JVM