Tre poäng till AIK efter snabba mål mot Luleå

AIK vann hemma mot Luleå i J20 Nationell norra herr med 5-2 (0-1, 1-0, 4-1). Matchen var helt jämn efter två perioder, men avgjordes när Matteo Wagner gjorde 4-2 och Axel Skarp en minut senare gjorde 5-2.

Luleå tog ledningen efter 5.38, genom Filip Holst-Persson framspelad av Jakob Ihs Wozniak. Efter 9.21 i andra perioden nätade Axel Skarp, framspelad av Matteo Wagner och Wiktor Jerneheim och kvitterade för AIK. AIK hade övertaget i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 2.20 genom Hugo Thulin, och gick upp till 3-1 innan Luleå svarade.

Slutresultatet blev 5-2 i AIK:s favör.

AIK har två segrar och tre förluster och 18–17 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Luleå har fem förluster och 7–16 i målskillnad.

AIK ligger på nionde plats i tabellen efter matchen, medan Luleå är på åttonde plats.

Lagen möts igen i nästa match, i Ulriksdals IP lördag 5 oktober 15.30.