Oskarshamn nära kollaps – men vann ändå

Matchen mellan Östersunds IK och Oskarshamn i Hockeyallsvenskan slutade 3-5 (0-3, 3-1, 0-1). Bortalaget Oskarshamn gjorde en riktigt stark första period och ledde med 3-0 och lyckades hålla undan till seger, trots att Östersunds IK lyfte sig.

Oskarshamn tog en bortaseger mot Östersund. Foto: Johan Axelsson/Bildbyrån

Oskarshamn spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom mål av Filip Sveningsson, Nolan Walker och Gustaf Westlund. Efter 5.07 i andra perioden ökade Oskarshamn på till 0-4 genom Zion Nybeck.

Östersunds IK reducerade dock med tre mål till 3-4-läge genom Casper Larsson, Karl Johansson och Sebastian Fakt, det sista med 2.54 kvar att spela av perioden. 17.36 in i tredje perioden slog Liam Hawel till på pass av Nolan Walker och Zion Nybeck och ökade ledningen för Oskarshamn. 3-5-målet blev matchens sista.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Östersunds IK på elfte plats och Oskarshamn på sjunde plats.

I nästa match möter Östersunds IK Kalmar borta och Oskarshamn möter Bik Karlskoga hemma. Båda matcherna spelas onsdag 9 oktober 19.00.

TV: JVM-kollen – tre jokrar till JVM