Glädje för Almtuna – tar säsongens första seger

Det blev fem förluster i rad för Almtuna i Hockeyallsvenskan. Men hemma mot Kalmar kom det efterlängtade trendbrottet då laget tog säsongens första seger. Matchen i Gränby ishall slutade 3-2 (1-1, 1-0, 1-1).

Almtuna tar en efterlängtad seger. Foto: Jesper Zerman/Bildbyrån

Första perioden var jämn. Kalmar inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Valdemar Johansson efter 3.28, men Almtuna kvitterade genom Mikkel Oby Olsen efter 16.55. Andra perioden var länge mållös. Almtuna gick från 1-1 till 3-1 genom två snabba mål på 1.48 i slutet av perioden av Oliver Kandergård och Anton Klint. 7.13 in i tredje perioden nätade Kalmars Andrew Vanderbeck framspelad av Trevor Cosgrove och Teemu Väyrynen och reducerade för Kalmar. Fler mål än så blev det inte för Kalmar. Målet var Andrew Vanderbecks femte i Hockeyallsvenskan.

Almtuna har en seger och fyra förluster och 9–20 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Kalmar har tre vinster och två förluster och 15–11 i målskillnad.

Det här betyder att Almtuna nu ligger på tolfte plats i tabellen, och Kalmar är på femte plats.

På onsdag 9 oktober 19.00 spelar Almtuna hemma mot Västerås, och Kalmar hemma mot Östersunds IK.

TV: De överraskar i SHL – enligt spelarna