Efter tio raka segrar tog vinstsviten slut för Leksand

Matchen mellan hemmalaget Timrå J20 och gästande Leksand slutade 5-3 (1-1, 4-0, 0-2). Det var första förlusten i serien för Leksand. Därmed tog Leksands svit med tio raka segrar i J20 Nationell norra herr slut på fredagen. Det var första förlusten i serien för Leksand.

Första perioden var jämn. Leksand inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Liam Persson efter bara 25 sekunder, men Timrå J20 kvitterade genom Lukas Sagranden efter 6.02. I andra perioden var det Timrå J20 som var starkast och gick från 1-1 till 5-1 genom två mål av Dennis Värmhed, ett mål av Hugo Bergendal och ett mål av Elis Walldén. Måns Dufva och Tinus Luc Koblar reducerade förvisso, men närmare än 5-3 kom inte Leksand. Timrå J20 tog därmed en stabil seger.

Timrå J20:s Linus Carlsson hade fyra assists, Hugo Bergendal gjorde ett mål och två målgivande passningar och Lukas Sagranden stod för ett mål och två assists.

Det här betyder att Timrå J20 ligger kvar på sjätte plats i tabellen, och Leksand på första plats.

Lördag 5 oktober 11.00 möts lagen igen, i SCA Arena.