Tre poäng för HV 71 borta mot Borås

HV 71 vann borta mot Borås i J18 Regional syd herr. Matchen på torsdagen slutade 3-6 (0-2, 2-1, 1-3).

I början av matchen var HV 71 starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Fabian Merkle Rohdin och Filip Alvudd. Efter 1.16 i andra perioden ökade HV 71 på till 0-3 genom Tobias Krestan.

Borås reducerade dock till både 1-3 och 2-3 genom Joakim Roxentjärn Österberg och Albin Carlsson efter 19.32 av perioden. HV 71 stod därefter för tre raka mål i tredje perioden när laget gick från 2-3 till 2-6.

Anton Siedberg reducerade förvisso, men närmare än 3-6 kom inte Borås. HV 71 tog därmed en säker seger.

HV 71:s Filip Alvudd stod för fyra poäng, varav två mål, Oscar Pöyliö hade fyra assists och Tobias Krestan gjorde två mål och ett assist.

Borås har haft en tuff start på serien och är helt utan poäng efter fyra spelade matcher. HV 71 har nio poäng.

Nästa gång lagen spelar i serien är söndag 6 oktober. Då möter Borås Troja-Ljungby J18 i Ljungby Arena 12.00. HV 71 tar sig an Frölunda borta 16.00.