Förlänger med sportchefen: “Spelat en avgörande roll”

Sportchefen Johan Alcén förlänger med Brynäs.
Det meddelar SHL-klubben på sin hemsida.
– Varje dag jag får arbeta och verka i Brynäs IF så känns det otroligt ärofyllt, säger han till sajten.

Johan Alcén. Foto: Johanna Säll/Bildbyrån

Johan Alcéns nya kontrakt med Brynäs sträcker sig över säsongen 2027/28.

– Varje dag jag får arbeta och verka i Brynäs IF så känns det otroligt ärofyllt. Jag har utvecklats mycket som både ledare och människa under åren som sportchef och när diskussionerna om en framtid tillsammans kom upp så fanns det inga tveksamheter. Den resa vi har startat känns otroligt inspirerande och jag trivs väldigt bra med mina kollegor. Vi har växt ihop till ett starkt prestigelöst team där vi gör varandra bättre och litar på varandra, säger Alcén till klubbens hemsida.

“Skicklig att bygga relationer”

Alcén klev på rollen som sportchef i Brynäs inför säsongen 2021/22. 36-åringen fick fortsatt förtroende efter degraderingen till Hockeyallsvenskan 2023 och tackade för förtroendet genom att ta klubben tillbaka till SHL i våras. Inför återkomsten till SHL har Alcén värvat hemvändare som Oskar Lindblom, Jakob Silfverberg, Christian Djoos och Victor Söderström till Brynäs lag.

– Johan är skicklig att bygga relationer med spelare runt om i hela hockeyvärlden och han har spelat en avgörande roll i att vi fått hem många Brynäsare som är kvalitativt starka nyförvärv. Med den här förlängningen får vi fortsatt kontinuitet och stabilitet i den sportsliga verksamheten som vi värnar om, säger klubbdirektören Svedman.

Johan Alcéns tidigare avtal med Brynäs löpte ut efter den här säsongen.


TV: JVM-kollen – tre jokrar till JVM

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: