Väntad seger för Sundsvall som förlänger vinstsviten

Allt talade för seger för Sundsvall, och så blev det också när det formstarka laget mötte Örnsköldsvik Hockey på hemmaplan. Efter segersiffrorna 4-3 (0-1, 3-1, 0-1, 0-0, 1-0) efter straffar har nu Sundsvall fyra raka segrar. Örnsköldsvik Hockey har fyra förluster i rad i Hockeyettan norra.

Örnsköldsvik Hockey tog ledningen efter 19 minuters spel, genom Andreas Rådberg assisterad av Tobias Oskarsson och Oscar Ingesson. Örnsköldsvik Hockey utökade ledningen genom Lukas Carlsson efter 11.33 i andra perioden och kom allt närmare segern.

Sundsvall gjorde dock tre raka mål och gick från underläge 0-2 till ledning med 3-2 inom bara 5.43. 16.06 in i tredje perioden nätade Örnsköldsvik Hockeys Axel Näsström på pass av Elias Hallin och Tobias Oskarsson och kvitterade för Örnsköldsvik Hockey.

Inget av lagen lyckades göra mål i förlängningen.

Sundsvalls Emil Lindblom hade tre assists.

Det här var Sundsvalls tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Örnsköldsvik Hockeys andra uddamålsförlust.

Örnsköldsvik Hockey har startat svagt och har bara en poäng efter fyra spelade matcher. Sundsvall har tio poäng.

Nästa motstånd för Sundsvall är Piteå. Örnsköldsvik Hockey tar sig an Bodens HF hemma. Båda matcherna spelas söndag 6 oktober 16.00.