Arvidsson får chansen – intill stjärnan: “Såg väldigt bra ut”

Jeff Skinner, Leon Draisaitl och Viktor Arvidsson.
Svensken ser ut att bilda farlig kedja direkt i Edmonton Oilers.
– De var väldigt bra, säger Connor McDavid, enligt NHL.com.

Leon Draisaitl och Viktor Arvidsson. Foto: Bildbyrån (montage).

Efter en säsong med skadebekymmer blev Viktor Arvidssons flytt klar 2 juli. Istället för Los Angeles Kings krona ska han nu bära Edmonton Oilers märke på bröstet. Detta för att hjälpa laget i jakten på revansch efter finalförlusten mot Florida i Stanley Cup-slutspelet 2023/24.

Två träningsmatcher återstår nu innan denna jakt till slut kan börja – och det med en stark andrakedja.

– Vi är på god väg att hitta en bra kedja, säger Edmontons coach Kris Knoblauch efter nattens 3–2-vinst mot Vancouver, enligt NHL.com.

Ryan Nugent-Hopkins, Connor McDavid och Zach Hyman avslutade förra säsongen som Oilers toppkedja, men där bakom fanns en Leon Draisaitl som kritiserade sig själv under finalserien mot Florida. Nu ser det ut som att han kommer att inleda säsongen intill Jeff Skinner och Viktor Arvidsson.

– När jag såg dem första gången tyckte jag att det såg väldigt bra ut, de flyttade pucken, det gick mjukt och fint. De håller på att vänja sig med varandra nu… de har tagit några bra första steg, säger Knoblauch och fortsätter:
– Planen är att de ska spela de återstående två träningsmatcherna tillsammans; de har bara spelat två matcher, och de andra har spelat fyra, säger Knoblauch.

Nöjd McDavid: “De fick saker att hända”

Arvidsson, som endast spelade 23 matcher i fjol på grund av karriärens andra ryggoperation, klev av isen med en assist under segern natten till tisdag.

– De fick saker att hända, de var väldigt bra. Det är tufft att få saker och ting att hända i början och folk förväntar sig show direkt… man känner pressen då. Men det tar en tid att komma in i det, men de tre är så bra spelare att det kommer att hända, säger storstjärnan, Connor McDavid om den nya andrakedjan.

TV: Arvidsson drämmer in stenhårt långskott – från blåa linjen

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: