HV 71 ny serieledare efter seger mot Örebro Hockey J20

HV 71 vände och vann mot Örebro Hockey J20 borta med 3-2 (1-2, 0-0, 2-0) och är ny serieledare i J20 Nationell södra herr efter sex spelade matcher, en poäng före Färjestad. Färjestad har dock två matcher mindre spelade. Örebro Hockey J20 ligger på sjunde plats i tabellen.

– Vi har ett bra utgångsläge inför tredje perioden och gör den i stora delar bra, men några enkla misstag straffar oss hårt. Naturligtvis tufft att tappa matchen på det sättet, kommenterade Örebro Hockey J20:s tränare Oscar Dahlgren.

Vincent Sandberg stod för HV 71:s avgörande mål 17.48 in i tredje perioden.

Segern var HV 71:s femte på de senaste sex matcherna.

Örebro Hockey J20 startade matchen bäst. Laget ryckte åt sig ledningen med 2-0, genom mål av Axel Elofsson och Theodor Hallquisth innan HV 71 svarade och gjorde 2-1 genom Eric Nordmark.

Andra perioden blev mållös. 17.03 in i tredje perioden nätade HV 71:s Filip Alvudd framspelad av Oscar Pöyliö och Theo Sonestedt och kvitterade för HV 71.

Efter 17.48 nätade Vincent Sandberg på pass av Albert Schioldan och avgjorde matchen. Därmed hade HV 71 vänt matchen.

Det här var Örebro Hockey J20:s andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även HV 71:s tredje uddamålsseger.

Så sent som den 12 september låg HV 71 på nionde plats i tabellen.

Lagen möts igen i nästa match, i Trängens IP lördag 28 september 14.00.