Alvesta starkast – avgjorde i förlängningen mot Tyringe

Alvestas väg till seger mot Tyringe hemma i HockeyEttan södra blev allt annat än enkel. Först i förlängningen kunde hemmalaget avgöra till 2-1 (1-0, 0-1, 0-0, 1-0) och ta bonuspoängen. Stor matchhjälte i förlängningen blev Erik Fernhall som gjorde det avgörande målet.

Alvesta tog ledningen efter 18.00, genom Robin Ericsson assisterad av Joakim Nilsson. Efter 2.21 i andra perioden nätade Marcus Molin, på pass av Max Kroon och Algot Blomdahl- Arnoldsson och kvitterade för Tyringe. Tredje perioden blev mållös och det tog matchen till förlängning. I förlängningen tog det 3.08 innan Alvesta avgjorde till 2-1. Matchvinnare för hemmalaget blev Erik Fernhall, på pass av Elias Dervall-Svensson och Hampus Andreen.

Alvesta vann senast lagen möttes med 2-1 i Virdavallens Ishall.

I nästa match, onsdag 25 september 19.00, har Alvesta Mörrum borta i Jössarinken, medan Tyringe spelar hemma mot Västervik.