Nyckelbacken missar SHL-premiären

Michael Kapla tvingades utgå från Rögles SHL-genrep förra helgen.
Nu står det klart att den amerikanske nyckelbacken missar dagens premiär mot Färjestad.

– Han har haft lite känningar, säger tränaren Roger Hansson till Helsingborgs Dagblad.

Michael Kapla. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Rögles nyckelback Michael Kapla har tvingats lämna återbud till dagens premiärmatch mot Färjestad. Amerikanen utgick i Rögles SHL-genrep mot HV71 och för Helsingborgs Dagblad bekräftar tränaren Roger Hansson att 30-åringen missar premiären.

– Han har haft lite känningar. Vi spelar många matcher direkt, det gäller att tänka till också. Det är inte SM-final fyra. Vi lämnar Michael hemma, så får vi se hur det känns inför hemmapremiären på tisdag, säger Hansson till tidningen.

Kapla var Rögles poängbäste back den gångna säsongen med sina 28 poäng (7+21) på 50 matcher. I slutspelet stod amerikanen därefter för sex poäng (1+5) på 15 matcher.

Uppgifter: Zaar kan opereras

Utöver Kapla kommer även Daniel Zaar att missa premiären för Rögle. Forwardens skadestatus kommer enligt Helsingborgs Dagblad att klarna i dagarna, och enligt tidningen är operation ett alternativ som diskuteras i Rögle.

– Det kan jag inte säga någonting om innan vi har allt på bordet. I nästa vecka ska vi ha lite mer kött på benen. Därifrån får vi ta ett beslut om vad som är bäst väg framåt, säger sportchefen Hampus Sjöström.

Zaar producerade 14 poäng på 43 grundseriematcher samt sju poäng på 15 slutspelsmatcher för Rögle den gångna säsongen.


TV: Chris Abbott och Hampus Sjöström – från kollegor till rivaler

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: