Klart: Talangen skriver långtidskontrakt

Dylan Guenther visade framfötterna under säsongsavslutningen.
Nu belönas 21-åringen med ett åttaårskontrakt av Utah Hockey Club.

Dylan Guenther. Foto: Rick Scuteri/AP Photo/Bildbyrån

Via sin hemsida meddelar Utah Hockey Club att den 21-årige forwarden Dylan Guenther tecknat ett åttaårskontrakt med NHL-klubben. Enligt Puckpedia har kontraktet en lönetaksträff på 7,14 miljoner dollar vilket innebär att han blir den näst bäst betalde forwarden i laget bakom Clayton Keller (7,15 i lönetaksträff). Det nya kontraktet börjar gälla från och med sommaren 2025 och sträcker sig till 2033.

– Det finns ingen bättre kombination av talang och karaktär än Dylan. Vi ser framemot att bygga klubben med honom här i Utah. I dag är en spännande dag för organisationen och supportrarna som kommer att älska Dylan, säger general managern Bill Armstrong till klubbens hemsida.

Spelade i AHL fram till årsskiftet

Dylan Guenther draftades som nionde spelare totalt av Arizona Coyotes sommaren 2021 och spelade redan som junior 33 NHL-matcher med klubben 2022/23. Den gångna säsongen fick Guenther inleda i AHL, där han producerade 28 poäng (10+18) på 29 matcher fram till årsskiftet innan han kallades upp av Coyotes. Där visade 21-åringen framfötterna genom att göra 35 poäng (18+17) på 45 matcher och efter att ha plockats upp från farmarlaget var Guenther trea i lagets interna poängliga.

– Dylan är av elitkaliber i alla delar både på och utanför isen. Han är en ung och skicklig forward med ett skott som utvecklats till ett av ligans bästa. Han är också en förstklassig person med en stark vilja att bli bättre. Vi ser framemot att Dylan ska vara en del av kärnan för denna klubb i många år framöver, säger Armstrong.


TV: Eddie Läck utser Sverige bästa målvakter någonsin

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: