Bromé öppnar upp om flytten: “Det tog på mig”

Mathias Bromé har inte yttrat många ord om den uppmärksammade flytten från Örebro till Luleå. Nu ger han NSD detaljerna han kan.
– Det var två-tre andra som skapade situationen han fick lösa, säger stjärnan till tidningen.

Mathias Bromé. Foto: Bildbyrån (montage).

“Dom vill att jag ska få spela den hockey jag är bra på. Inte hålla mig tillbaka på grejerna jag blivit tillbakahållen på tidigare”

Det var Mathias Bromés ord till hockeysverige.se i slutet av augusti, då den uppmärksammade situationen i Örebro tagit honom till Norrbotten och Luleå. Stjärnan var då, precis som senare, fåordig kring vad som egentligen gjorde att han hamnade på läktaren under förra SHL-säsongen. Nu öppnar han upp för NSD om några av detaljerna.

– Det tog på mig, men jag har lagt det där bakom mig nu, och har man kommit överens om något så håller man det, säger Bromé till tidningen och fortsätter:
– Jag har flera nära vänner som är kvar i Örebro, och en bra relation till han som tog över som sportchef, det var två-tre andra som skapade situationen han fick lösa och han skötte allt på ett professionellt sätt. Det är allt jag kan säga om det.

Märkliga ryktena: “Fått höra allt möjligt”

Stjärnan berättar att han mötte Stefan “Skuggan” Nilsson under en av matcherna han satt på läktaren. Kontakten med Luleå togs därmed tidigt även om en jobbig väntan sedan följde. Under sommaren fick han sedan höra många rykten kring vad det var som egentligen hade hänt i Örebro.

– Jag har fått höra allt möjligt. Ett av ryktena som gick var att jag hade varit ute och krökat, men jag är nykterist. Sedan gick det ett rykte om att det berodde på någon golfresa, jag som brukar gå en runda per år, skulle ha bokat medan jag satt på en träningscykel, berättar Mathias Bromé för NSD.

30-åringen har nu ett avtalet med Luleå till 2028 och går in i sin sjunde SHL-säsong.

TV: De vinner SHL – enligt spelarna

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: