Beskedet: Får fortsätta i Skellefteå

Jonathan Davidsson skrev först på ett tryout-avtal med Skellefteå.
Men nu blir forwarden kvar över SHL-starten – då hans kontrakt förlängs med ytterligare en månad.

Jonathan Davidsson får fortsatt förtroende i Skellefteå AIK. Foto: Ola Westerberg/Bildbyrån

För drygt tre veckor sedan meddelade Skellefteå AIK att de plockar in den tidigare Djurgården- och HV71-forwarden Jonathan Davidsson på ett korttidskontrakt som sträckte sig till 30 september. Davidsson värvades då på tryout för att täcka upp efter att laget varit skadedrabbade under försäsongen.

27-åringen berättade sedan för hockeysverige.se om övergången till Skellefteå.

– Jag har gått och väntat på att det ska komma upp en sån här chans för mig, jag har känt att om något sådant här skulle komma upp så skulle jag säga ja direkt så det var inga frågetecken alls. Jag har velat ha ett samtal från en klubb där jag verkligen känner att det här vill jag göra och det lönade ju sig till slut också, sade Davidsson till hockeysverige.se i slutet av augusti.

Jonathan Davidsson blir kvar i Skellefteå

Enligt det ursprungliga avtalet så skulle Jonathan Davidsson få vara med och spela för Skellefteå under den första SHL-veckan.

Men nu står det klart att Davidsson också fortsätter i Skellefteå även längre in på säsongen. På sin hemsida meddelar nämligen de regerande mästarna att de har kommit överens med Davidsson om en förlängning som gäller i ytterligare en månad. Hans nya korttidskontrakt i klubben gäller nu till den andra november.

Under sin tid i Skellefteå har Davidsson främst parats ihop i en kedja med guldhjälten från i våras, Andreas Johnson. Forwarden har då spelat fyra CHL-matcher där han varit poänglös med registrerats för +2 samt 15:13 minuters istid i snitt per match.


TV: De vinner SHL – enligt spelarna

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: