Klart: SHL-profilen avslutar karriären

Taylor Matson har en lång och gedigen karriär i Sverige bakom sig. Nu har den tidigare Rögle- och HV71-profilen avslutat sin karriär.

Foto: Petter Arvidson / Bildbyrån

Med sju säsonger i Rögle blev Taylor Matson en stor profil i Ängelholm. Amerikanen var med om att både spela upp, och etablera, Rögle i SHL. Där han var han en stor publikfavorit med sitt energiska och uppoffrande spel.

Efter tiden i Rögle blev det en flytt till HV71 där forwarden direkt blev en ledare i klubben och var med om att ta tillbaka klubben till SHL. Det blev också en säsong i SHL innan han förra säsongen spelade i Graz99ers och sedan avslutade säsongen med att bli mästare med Rikard Grönborg i Tappara.

Nu har 36-åringen också beslutat sig för att avsluta karriären.

– Det var ett jättesvårt beslut att ta. Jag har hållit på med hockey sedan jag var tre år. Vi har köpt hus i Ängelholm och har en son som är ett år nu. Så jag ville flytta hem och vara här, vara med familjen. Det är en del av beslutet. Men jag känner också att min kropp inte varit 110 procent när jag tränat. Min spelstil innebär att jag måste vara 110. Jag vill inte åka runt och spela på 85-90 procent. Jag vill prestera på toppnivå och vara en ledande spelare om jag spelar,

Totalt blev det 348 matcher i SHL och 119 matcher i Hockeyallsvenskan under de nio säsongerna i Sverige. Nu kommer Taylor Matson att fortsätta inom hockeyn och har redan påbörjat sin roll som instruktör på Rögles hockeygymnasium. Där kommer han att jobba med klubbens J18- och J20-spelare.

TV: Adam Engström går mål i en rookie-match

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: