Uppgifter: Svensken på väg till konkurrenten

Calle Andersson har gjort tre raka säsonger i HC Lugano. Nu rapporterar den initierade sajten Hockeyfans.ch att svensken är aktuell för en flytt till HC Davos, trots kontrakt med Lugano två säsonger till.

(Photo by Andrea Branca/Just Pictures/Sipa USA)

I den första matchen för säsongen saknades Calle Andersson för HC Lugano. Svensken har varit en viktig spelare de senaste säsongerna och har tre säsonger i klubben bakom sig. Nu är frågan om det blir en fjärde, trots kontrakt fram till sommaren 2026.

Enligt Hockeyfans.ch sägs 30-åringen vara på väg att lämna för Davos trots kontrakt två säsonger till. För att göra det extra intressant möts också de båda lagen under kvällen.

Spelar med schweizisk licens

Calle Andersson lämnade Sverige för tio år sedan efter spel med Malmö och har sedan dess spelat tio säsonger i Schweiz och en i AHL. I Sverige spelade backen för Malmö och Färjestad. Pappa är tränarprofilen Peter Andersson samtidigt som lillebror Rasmus Andersson är en etablerad spelare i NHL.

Noterbart är också att svensken spelar med en schweizisk licens som innebär att han inte räknas mot import-kvoten i ligan och blir därför betydligt mer eftertraktad.

TV: Sanny Lindström: Därför vinner FBK SM-guld

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: