Anton Linde matchvinnare när Växjö besegrade Rögle

Växjö besegrade Rögle på hemmaplan i onsdagens match i J20 Nationell södra herr. 5-3 (1-1, 3-2, 1-0) slutade matchen.

Rögles huvudtränare Adam Bengtsson om matchen:

– Första halvan av matchen sitter vi ihop i våra lagdelar och ser ut som vi vill göra. Prestationen är bra och jag tycker vi är det bättre laget. Vi tappar lite tålamod i vårt spel och efter vi gör 1-3 straffar Växjö oss hårt när vi bjuder in dem i matchen. Vi har inte riktigt den push som behövs i tredje perioden för att trycka in kvitteringen.

Första perioden var jämn. Växjö inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Anton Macdonald efter 1.19, men Rögle kvitterade genom Max Karlsson efter 15.29. Växjö spelade bäst i andra perioden. Laget vann perioden med 3-2 och ställningen efter två perioder var 4-3.

Laget punkterade matchen med ett 5-3-mål med 30 sekunder kvar att spela ännu en gång genom Anton Linde framspelad av Melker Pettersson. Det fastställde slutresultatet till 5-3.

Båda lagen har nu två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, Växjö med 13–13 och Rögle med 20–21 i målskillnad.

Växjö har nu sex poäng och Rögle har sju poäng när båda lagen har spelat fem matcher.

I nästa match, fredag 20 september, har Växjö Frölunda hemma i Växjö Ishall 19.00, medan Rögle spelar borta mot Malmö 19.15.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: