Timrå vann SHL-genrepet – efter straffar

Timrå drog det längsta strået i SHL-genrepet mot Luleå.
Den stora hjälten i 3–2-matchen? Nyförvärvet från Oskarshamn, Lukas Pilö.

Lukas Pilö och Joel Lassinantti. Foto: Bildbyrån (montage).

Under den gångna säsongen stod Lukas Pilö endast för ett mål i Oskarshamn, både över grundserien och kvalet. Idag (fredag) gjorde han sitt första mål i Timrå-tröjan, och dessutom ett viktigt sådant.

I sin sista hemmamatch inför SHL-premiären mot just Luleå ställde Timrå upp mot laget från Norrbotten. 60 minuter, förlängning och straffar följde och till slut kunde man jubla efter att Lukas Pilö avgjort. Luleå hade dessförinnan kvitterat till 2–2 i 20:e minuten och tvingat fram ett avgörande efter ordinarie tid. Det var även Luleå som inledde målskyttet i matchen genom David Lilja, men därefter tog Timrå över resultatmässigt. Jonathan Dahlén och Elmeri Eronen var målskyttarna som fixade vändningen och bäddade för Pilös avgörande.

Bristedt och Rögle sänkte Wolfsburg

på annat håll fick Rögle mäta sig mot tyskt motstånd. Grizzly Wolfsburg stod för motståndet, men kunde inte störa SM-finalisten från 2023/24.

Linus Sjödin och Anton Bengtsson nätade i den första perioden innan Henry Bowlby och Leon Bristedt utökade till 5–2 inför andra paus. Båda de sista målen innan vilan kom i powerplay från Bristedt – och innebar hans andra och tredje poäng i matchen. Calle Själin avslutade mötet med 6–2 i tom bur

Frölunda besegrade Linköping

I Stångebro Ishall klev Linköping och Frölunda ut för att ladda upp inför 2025/25. Det blev till en början en målsnål match, men efter dubbla fullträffar i den tredje perioden kunde Frölunda säkra sin seger. Dominik Egli, Noah Dower Nilsson och Linus Weissbach blev målskyttarna för Göteborgslaget.