Glädjebeskedet: Tränar för fullt – efter skräckskadan

Sebastian Hartmann åkte på en skräckskada i februari när han träffades av en skridsko på vaden.
Nu är Timråforwarden tillbaka i full träning med laget.
– Det är extremt kul att få vara med nu, säger han till Sundsvalls Tidning.

I februari råkade Timrås forward Sebastian Hartmann ut för en skräckskada, då han träffades av en skridskoskena över vaden och blev liggandes på isen i stora smärtor. Säsongen tog slut där och då för Hartmann, som tvingades till en operation och som sedan dess jobbat för att komma tillbaka i spel. Nu kommer ett glädjande besked från Timrå-forwarden.

Efter att tidigare under försäsongen ha tränat på is på egen hand tränar nu Hartmann för fullt med övriga laget.

– Det är extremt kul att få vara med nu. Det kliar nästan i händerna när man sitter där uppe på läktaren och ser när alla andra får köra. Själv får man bara studera, säger han till Sundsvalls Tidning.

“Skönt att det börjar närma sig nu”

Den första skadeprognosen gjorde gällande att en återkomst kunde bli aktuell först i november. Rehabiliteringen har emellertid gått bättre än väntat och den nya prognosen lyder att det kan bli spel i oktober i stället.

– Det har varit så mycket frågetecken i den här processen men det är skönt att det börjar närma sig nu. Det är svårt att säga när jag är tillbaka. Det kan bli november men förhoppningen nu är att det är tidigare än så. Vi får se, säger Hartmann.

Den 30-årige forwarden noterades för 13 poäng (7+6) på 39 matcher för Timrå den gångna säsongen. Han fick även chansen att spela tre landskamper med Tre Kronor under säsongen, då han blev uttagen till Euro Hockey Tour-turneringen i Schweiz i december där Hartmann noterades för en fullträff.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: