Otto Henell skriver på för Nybro Vikings efter tryouten

Otto Henell blir kvar i Nybro Vikings den kommande säsongen. 
Den 25-årige forwarden skriver nämligen ett permanent kontrakt efter en lyckad tryout med klubben. 
– Under försäsongen har Otto gjort ett starkt intryck på tränarteamet, säger sportchef Mikael Aaro. 

I början av sommaren plockade Nybro in forwarden Otto Henell på tryout inför den kommande säsongen. 

Nu står det klart att 25-åringen också blir kvar i Nybro Vikings under säsongen då han nu skriver ett permanent avtal. 

– Det känns grymt kul såklart. Att få skriva på för hela säsongen är något som jag kämpat för hela tryouten och försäsongen. Jag ser verkligen fram emot att få spela allsvensk hockey framför vår fantastiska publik i Liljas Arena, säger Henell på klubbens hemsida.

“Visat att han klarar av nivån på ett bra sätt”

Otto Henell imponerade i HockeyEttan med Alvesta förra säsongen. Han var lagets klart bästa målskytt med 19 mål och kom tvåa i interna poängligan efter att ha gjort 28 poäng på 32 matcher. 

Nu får han alltså chansen i HockeyAllsvenskan efter att ha visast framfötterna under tryout-tiden i Nybro. 

– Otto har under sitt tryout-kontrakt visat att han klarar av nivån på ett bra sätt och han har vuxit från starten av försäsongen fram till nu. Att han dessutom kan användas både som vinge och center ser jag som en viktig faktor, säger sportchef Mikael Aaro och fortsätter:
– Under försäsongen har Otto gjort ett starkt intryck på tränarteamet med sin rivighet och attityd vilket har gjort att vi ser honom som en nyttig spelare för laget. Dessutom är han en grymt bra kille i gruppen som kommer till hallen varje dag med ett leende på läpparna och jobbar stenhårt. 

Henell har Lenhovda IF som moderklubb och spelade juniorhockey i Växjö innan han flyttade för spel i HockeyEttan. Han gjorde då två säsonger i Nybro mellan 2019 och 2021 och är nu alltså klar för en återkomst.


TV: Växjös nycklar kommande säsong

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: