Tingsryd på fortsatt spelarjakt: “Vi har fått många nej”

Hockeyallsvenskan är mindre än en månad bort. Då pågår alltjämt en jakt för nya sportchefen Patric Larsson att fylla de sista platserna i Tingsryds trupp.
– Vi har fått många nej om jag ska vara ärlig, säger Larsson till Smålandsposten.

I går var det på dagen en månad kvar innan pucken släpps för den hockeyallsvenska säsongen. Många av klubbarna har dragit igång sin försäsong med det lag man väntas inleda ligaspelet med, men för Tingsryd är fallet annorlunda.

Nya sportchefen Patric Larsson jobbar med att få in ytterligare tre spelare i laget, varav två av dessa ska vara backar. Det har varit en strulig sommar för klubben, som i slutet av juni riskerade tvångsnedflyttning på grund av det utsatta ekonomiska läget som klubben befann sig i. I slutändan fick man in de pengar som krävdes för att säkra sin allsvenska status, men läget är alltjämt ansträngt. 

– Det har varit en lång process det här. Vi har haft många namn uppe men ibland kostar de pengar, något vi inte har jättemycket av, och sedan har det också blivit några nej. Vi har fått många nej om jag ska vara ärlig, säger Larsson till Smålandsposten.

Öppen för SHL-lån

Larsson menar på att det kan vara svårt att hitta svenska spelare att förstärka med den här tiden på året.

– Ja, det är knepigt. Sen kan så klart vissa spelare sitta illa till då de brutit med sin klubb eller saknar lag av andra anledningar, men utöver det tror jag inte vi snackar svenska spelare.

Sportchefen önskar att hitta spelare som bryter mönstret och som kan göra skillnad. Patric Larsson tror att åtminstone en spelare som förstärker kommer att vara på lån.

– Jag har svårt att se att det ska handlar om lån för alla de sista spelarna, men minst ett skulle jag tro. Men många av de aktuella spelarna i SHL har inte hunnit börja spela träningsmatcher än, så vi får ha lite tålamod.

Sedan tidigare har Tingsryd gjort klart med 13 spelare inför den kommande säsongen.


TV: Dennis Hildeby om hur han ska bli redo för NHL


 

 

 

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: