Kevin Stenlund redo för nytt äventyr – efter Stanley Cup-triumfen: “Väldigt kul”

Kevin Stenlund hade gärna stannat med mästaren Florida Panthers.
I stället väntar ett nytt äventyr i Salt Lake City – med nykomlingen Utah Hockey Club.
– Det känns väldigt kul att få vara med på den resan, säger Stenlund till hockeysverige.se.

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)

Kevin Stenlund fick sitt genombrott förra säsongen.

Hans roll i Florida som en defensiv center passade honom hur bra som helst. Dessutom fick 27-åringen med IFK Tumba som moderklubb vara med och vinna Stanley Cup. Nu är dock resan med Stanley Cup-mästarna slut och inför kommande säsong kommer han spela för Utah, alltså den organisation som tidigare var Arizona. 

– Det blev lite blandade känslor när jag fick beskedet eftersom jag trivts jättebra i Florida, berättar Kevin Stenlund för hockeysverige.se och fortsätter:
– Jag hoppades också för en stund att få stanna där, men när det såg ut med campen och allt möjligt, då ringde Utah. Det kändes väldigt bra redan från början och jag vet att det är ett väldigt ungt lag som har mycket ”skills”. 
– Laget var ganska bra i början av förra säsongen och det finns något där. Plus att man nu har en ny ledning och ägare (Ryan Smith) som känns väldigt intresserad av laget, vill väl och vill satsa. 
– Allt börjar med ägaren. Är han beredd att satsa går det hela vägen ner. Det känns väldigt kul att få vara med på den resan under i alla fall närmsta två säsongerna.

“Alla älskade inte att försvara…”

Vad vet du om laget?
– Det är laget Arizona hade och sedan några nya backar med (Michail) Sergatjov, och (John) Marino, så det ska bli spännande. 
– Av det jag har hört hade man lite problem innan med backsidan. Får man bukt på den och kanske spelar ett lite hårdare spel som det kommer vara tufft att spela mot… 
– Min känsla när jag mött Arizona är att det varit ”skillade” spelare, men där inte alla älskade att försvara och göra jobbet. Får vi till det har vi en bra chans att gå till slutspel. Sedan får vi se vad som händer där. 

General managern Bill Armstrong och stjärnvärvninen Michail Sergatjov. Foto: Rick Bowmer/AP Photo/Alamy)

Du lämnar bästa laget i ligan till ett nytt Utah där organisationen varit i slutspel en gång senaste tio säsongerna, hur tänker du kring det?
– Det blir en annan typ av utmaning. För vissa lag och säsonger kan det var en vinst att bara komma till slutspel. 
– Eftersom laget inte varit i slutspel under några år måste målet vara att ta sig till dit, skaffa sig en bra position och kanske få en hemmaplanfördel i första. Sedan får man gå från där. Det är en lång säsong. Först ska vi göra bra camp och bygga från det.  

“Jag har aldrig varit i Salt Lake City”

Och hur ska livet bli vid sidan av hockeyn i Utah?
– Jag har aldrig varit i Salt Lake City. Dom säger att det ska vara jättefint där. Nu är jag inte mycket för skidåkning, men den ska vara bra där. Det sägs att det är en jättefin natur i Salt Lake City och är jättehäftigt att bo där. 
– Sedan finns det flera stora städer nära, Denver, Vegas… Det ska bli spännande och alla jag pratat med och som har varit i Salt Lake City säger att det är jättetrevligt och att det är bra människor där, avslutar Kevin Stenlund.

Kevin Stenlund i Floridas färger. Foto: Larry MacDougal/AP Photo/Alamy

TV: Kevin Stenlund utser de tre bästa backarna han mött

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: