Lausanne bekräftar: Robin Kovács på väg att lämna

Robin Kovács kopplas samman med en flytt till Linköping. Nu bekräftar hans schweiziska klubb Lausanne att man är på väg att släppa den svenske forwarden.

Lausannes general manager John Fust bekräftar att klubben jobbar på en affär för att släppa lagets svenske forwarden Robin Kovács, som har ett år kvar på sitt avtal med klubben.

– Vi försöker slutföra en affär så att han ska kunna ansluta till ett annat lag. Det är något vi fortfarande försöker lösa, men jag är väldigt hoppfull att vi ska lyckas lösa det och att han inte kommer att vara en del av vårt lag när säsongen drar igång, säger Fust till 24 Heures enligt swisshockeynews.ch.

Uppgifter: Nära lösning med Linköping

Ny klubbadress ser i stället ut att bli Linköping.

I somras rapporterade Corren att klubben fört samtal med Kovács och under denna vecka har både Hockeynews och Expressen rapporterat att forwarden är nära att enas med Linköping. Enligt Expressen ska det röra sig om ett längre kontrakt som Kovács och SHL-klubben förhandlar om.

27-åringen lämnade Örebro för spel i Lausanne inför säsongen 2022/23 och fick den efterföljande säsongen göra debut i Tre Kronor. Under den gångna säsongen noterades Robin Kovács för 22 poäng (8+14) på 36 matcher för Lausanne i grundserien, innan han producerade ytterligare sex poäng (1+5) på åtta slutspelsmatcher när Lausanne gick hela vägen till final, där man i slutändan förlorade mot ZSC med 3–4 i matcher.


TV: Avslöjar NHL-stjärnans oväntade fobi: “Livrädd”

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: