Jakub Vrána skriver provspelskontrakt med Washington Capitals

Jakub Vrána har varit något av ett drömnamn för Linköping den här sommaren. Nu står det klart att den tjeckiske forwarden skriver på ett provspelskontrakt med sin tidigare NHL-klubb Washington Capitals.

Via sitt PR-konto på X, tidigare känt som Twitter, meddelade Washington Capitals under torsdagen att den tjeckiske forwarden Jakub Vrána skrivit på ett provspelskontrakt med klubben.

För Vránas del innebär det att han får chansen att visa upp sig på NHL-klubbens träningsläger och spela träningsmatcher för att på så vis spela sig till ett avtal med klubben.

Vrána är emellertid alltjämt att betrakta som en kontraktslös spelare, då han fortfarande kan skriva kontrakt med en annan klubb under sin provspelsperiod med Washington. 

Träffade Linköping i Prag

Den tjeckiske forwarden har annars varit något av ett drömnamn för Linköping under sommaren och under hockey-VM i Prag i våras bekräftade sportchefen Peter Jakobsson för Corren att han hade träffat Vrána.

– Jakub vet att vi väldigt gärna ser honom spela hockey i Linköping. Det har vi förmedlat. Det var ett trevligt och bra möte. Nyttigt att få den tiden, höra hur de tänker om framtiden och tillbringa några timmar tillsammans, sade Jakobsson då.

Vrána spelade i Linköping mellan 2011 och 2015 och gjorde totalt 73 SHL-matcher för klubben under sina år i Sverige.

Merparten AHL-spel

Jakub Vrána spelade i Washington Capitals organisation mellan 2015 och 2021, innan han trejdades till Detroit Red Wings. 28-åringens första tid i Red Wings var produktiv, men under hösten 2022 skrevs Vrána in i NHL/NHLPA:s assistansprogram och i början av 2023 valde klubben att placera forwarden på waivers för att sedermera skicka honom till AHL-klubben Grand Rapids Griffins. Forwarden trejdades våren 2023 till St. Louis Blues.

Där blev det bara 21 matcher den gångna säsongen. I stället spenderade Vrána större delen av säsongen i AHL med Springfield Thunderbirds, där han producerade 36 poäng på 42 matcher.


TV: Kevin Stenlund utser de tre bästa backarna han mött

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: