Strömsbro överklagar degraderingen: “Stora chanser”

Strömsbro var ett av flera lag som inte mötte kraven för att få spela i Hockeyettan kommande säsong.
Men nu har klubben lämnat in en överklagan mot degraderingen.
– Det finns lösningar så att vi kommer kunna vara med i matchen framöver, säger ordförande Peter Agell till Gefle-Dagblad.

Det har stormat rejält runt Hockeyettan under sommaren där man i dagsläget inte har fyllt upp hela serien. Klubbarna har det tufft ekonomiskt och det är lag som både har dragit sig ur och blivit tvångsdegraderade.

Strömsbro hör till de senare och kommer nästa säsong att tvingas spela i tvåan, om inte överklagan går igenom. Under torsdagen valde klubben att skicka in ett underlag för att visa hur man ska vända ekonomin.

– Det är bråttom att få ett besked om vilken serie vi spelar i, för vi står i startblocket för att gå på is. Vi tror att det kommer ett svar fort, för att hela hockeyettan skriker efter att kunna sätta sina serier. Det är angeläget för alla, säger Peter Agell till GD-sporten.

“Finns lösningar”

Strömsbro var på kontrollår redan den här säsongen och spelade med dispens. Nu hoppas man få ytterligare ett år med dispens för spel i Hockeyettan.

– Vi har stora chanser. Vi har både kortsiktiga och långsiktiga ekonomiska lösningar som vi hoppas ska gå i mål. Det finns lösningar så att vi kommer kunna vara med i matchen framöver.

När exakt ett beslut om överklagan kommer återstår att se. Även Bäcken har valt att överklaga licensnämndens dom.


TV: Tomas Kollar om hur Malmö ska lyfta

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: