Ronja Mogren förlänger – följer med Skellefteå upp

Ett lyckat inhopp slutade med en säkrat uppflyttning till SDHL. 
Nu meddelar Skellefteå att man får behålla landslagsmeriterade Ronja Mogren.
– Hon kommer vara en viktig del i vår etablering i SHDL, säger sportchefen, Ulrika Dahlgren, på klubbens hemsida.

En flytt från MoDo till Skellefteå gav önskad effekt både för Ronja Mogren och klubben. 17 matcher, 13 poäng och en uppflyttning senare förlänger hon nu med ett år.

– Det känns riktigt bra att vi kunnat förlänga med Ronja kommande säsong. Hon kom in i slutet av grundserien och bidrog med både erfarenhet och spets och. visade vägen när det var som viktigast i slutet av säsongen och kvalet. Ronja är en härlig person i gruppen. På isen är hon en hårt jobbande, skridskostarkt rightare med ett bra skott. Ronja spelar fysiskt och har bra puckkontroll, säger sportchefen, Ulrika Dahlgren, på klubbens hemsida.

Vill vara en ledare

Mogren vände hem till Sverige inför den gångna säsongen efter en tid i USA och Schweiz. Utöver det har hon erfarenhet från över 100 SDHL-matcher och en handfull framträdanden i Damkronorna.

– Det ska bli roligt att vara tillbaka i SDHL, och Skellefteå som klubb har länge väntat på det här tillfället. Det känns väldigt spännande att få vara med på den här resan. Jag vill bidra med min vilja att tävla och vara en ledande roll för andra, säger hon själv.


TV: Stamkos: “Jag ville avsluta i Tampa”

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: